DH 721 profesjonalny

Osuszacz powietrza DH 721 profesjonalny

 

Osuszacze firmy DESA to najwyższa klasa. Wbudowany w aparat wentylator przepuszcza wilgotne powietrze zaczerpnięte z pomieszczenia nad zamontowanym w urządzeniu parownikiem obniżając jego temperaturę poniżej punktu rosy. Nadmiar pary wodnej zostaje w ten sposób oddany przez powietrze w postaci kondensatu i zbiera sie w pojemniku. Pozbawione nadmiaru wilgoci powietrze po ogrzaniu do temperatury pokojowej, zostaje następnie ponownie wypuszczone na zewnątrz.

 

Parametry techniczne DH 721:

  • wydajność osuszania: 20 L/24h
  • zasilanie: 220-240 V / 50 Hz
  • zakres temperatur pracy: 5-35 °C
  • zakres wilgotności pracy: 35-90%
  • max. pobór mocy: 0,49 kW
  • przepływ powietrza: 240 m³/h
  • pojemność zbiornika wody:4,7 L
  • waga:22,5 kg
  • wymiary: 305 x 335 x580 mm
  • czynnik chłodniczy: R134a
  • rodzaj osuszacza: kondensacyjny
  • rodzaj obudowy: metalowa
  • koła: stosunkowo większe, wytrzymałe
  • uchwyt: w obudowie
  • możliwość ciągłej pracy: tak
  • wymiennik: mały przekrój lameli
  • sterowanie: manualne
  • rodzaj sprężarki: tłokowa
  • silnik wentylatora: w otwartej obudowie
  • wentylator: plastikowy
  • odszranianie: powietrzem

 

Zastosowanie DH 721:

  • BUDOWNICTWO: w domach prywatnych, kawiarniach, piwnicach, hotelach, biurach, centrach sportowych, przy układaniu i suszeniu parkietów, w czasie prac malarskich i remontowych itd.
  • PRACE KONSERWATORSKIE: w budynkach historycznych, bibliotekach, archiwach, muzeach, kościołach, galeriach sztuki itp.
  • SKLEPY: w kwiaciarniach, salonach fryzjerskich, piekarniach, zakładach kuśnierskich, pralniach chemicznych itd.
  • PRACOWNIE I MAGAZYNY: materiałów drewnianych i żelaznych, artykułów papierniczych i skórzanych, sprzętu elektronicznego etc.
  • PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY I ROLNICTWO: przy produkcji konserw, wina, miodu, kiełbasy, w przetwórniach mięsnych, przy magazynowaniu wyrobów piekarskich, zbóż, karmy dla zwierząt, tytoniu, makaronów, maki i nawozów, w szklarniach, na fermach etc.